skip to Main Content

Interieur tips voor een goede nachtrust

Het is waar; de inrichting van jouw slaapkamer, heeft invloed op jouw nachtrust. S’ morgens uitgerust voelen is een zegen, die maar weinigen ervaren. De meeste mensen klagen dat ze niet voldoende slapen en zich uitgeput voelen bij het wakker worden. Bekijk deze 5 interieurontwerptips om er zeker van te zijn dat je de beste nachtrust krijgt.

  1. Een comfortabel bed en beddengoed

Dit is misschien de meest voor de hand liggende tip, maar het moet nog steeds worden gezegd. Een comfortabele matras en mooi beddengoed zijn essentieel voor een goede nachtrust! Zorg ervoor dat jouw matras jouw rug ondersteunt en dat jouw kussens jouw nek ondersteunen. Als je een lichte slaper bent en je bed deelt, zorg er dan voor dat het zoveel mogelijk beweging absorbeert.

  1. Haal helder licht weg

Een rustgevende kamer die je helpt sneller in slaap te vallen, moet donker zijn of op zijn minst zachte verlichting gebruiken. Koop dimmers waarmee je het licht in jouw kamer kunt regelen en het kunt uitschakelen wanneer het tijd is om te slapen. Minimaliseer verlichting van buitenaf. Voeg verduisterende voeringen toe aan gordijnen om te voorkomen dat licht jouw slaap verstoort.

  1. Omring jezelf met de natuur

Het brengen van planten naar de slaapkamer kan je helpen om beter te slapen. Hoewel bepaalde planten de luchtvochtigheid reguleren en luchtzuiverende eigenschappen bieden die je kunnen helpen sluimeren, suggereert het meest concrete bewijs dat planten je humeur een boost geven en de alledaagse zorgen en angsten aanpakken die je de hele nacht wakker kunnen houden.

  1. Muurkleuren

Vraag jezelf af, hoe voel je je? Voel je je gelukkig? Voel je je ontspannen? Door zorgvuldig te selecteren op basis van jouw esthetiek en jouw persoonlijkheid, zal je die kalmte bereiken. Dit is de vuistregel voor het kiezen van de kamerkleur. Als je niet veel natuurlijk licht hebt, wil je niet te donker gaan op je muren, omdat het daardoor erg grotachtig kan zijn. Als je grote ramen hebt met veel natuurlijk licht, dan kan je zeker gaan voor een donkerdere toon.

  1. Ruim de kamer op om stress te verminderen

Het opruimen van onnodige dingen vereenvoudigt alles. Voor een gemakkelijke manier om te bevatten wat je wilt bewaren, zoals boeken of een notitieblok, kan je een multifunctioneel dienblad of mandje op het nachtkastje plaatsen, zodat alles een eigen plek heeft.

  1. Klokken

De meeste mensen geven er de voorkeur aan om een klok in hun slaapkamer te hebben, zodat ze weten hoe laat het is wanneer ze naar bed gaan, ‘s ochtends wakker worden en wanneer ze zich klaarmaken. Je wilt een klok vermijden die een tikkend geluid maakt, omdat dit jouw slaap kan verstoren. Smartphones hebben veel wekkers vervangen. Het kan echter zijn dat je nog steeds een klok wilt als je de tijd midden in de nacht controleert. Door naar je telefoon te kijken, kun je voorkomen dat je in slaap valt vanwege het felle licht. Wetenschappers hebben ontdekt dat een met blauw verlichte cijfers het beste is voor je ogen en een goede nachtrust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top