skip to Main Content

Hoe kun je jouw huis verbouwen met een klein budget

Een huis bouwen met een klein budget is een moeilijke taak, maar niet onmogelijk. Met een beetje creativiteit en de tips die wij hier met je delen moet het je zeker lukken om jouw huis met een klein budget te maken. Weet vanaf nu dat het een moeilijke tijd wordt, maar je zal aan het eind genieten ervan.

Klein bouwen

De voor de hand liggende eerste stap om jouw budget te verlagen, is het verminderen van jouw algehele woonbehoeften. Over het algemeen geldt: hoe kleiner het huis, hoe minder materialen je nodig hebt en hoe minder geld je uitgeeft. Daarnaast hebben kleinere huizen minder middelen nodig om het in de loop van de tijd te verwarmen, koelen en onderhouden.

Selecteer verstandig een aannemer

Huur niet de eerste persoon met wie je praat. Zelfs als je van een bepaalde aannemer houdt of als je vrienden bent met de persoon – vooral als je vrienden bent met de persoon in feite – zoek altijd naar meerdere aanbiedingen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke deal krijgt. Maak gebruik van referenties. Vraag de aannemer om je namen van voormalige klanten te geven en ga een kijkje nemen. Het doel is om een ​​gerespecteerde en betaalbare aannemer te vinden wiens werk te vertrouwen is en die zich aan de beloofde tijdlijn houdt.

Let op je materialen

Als je een vast budget hebt, hoef je niet meteen de allerbeste materialen en apparaten te kopen. Beginnen met hoogwaardige vloerbedekkingen en keukenapparatuur is soms een slim idee – vooral als het je bespaart om meer geld te moeten lenen. Praat met jouw aannemer over het inkopen van jouw eigen materialen. In sommige gevallen kan de aannemer betere prijzen krijgen voor bulkartikelen, zoals hout en verf. In andere gevallen is het echter logisch om zelf te graven en zelf minder dure – maar nog steeds hoogwaardige – items te kopen.

Strategisch uitgeven

Zuinigheid is niet hetzelfde als opoffering. Als je een paar hele leuke dingen wilt hebben, beslis dan waar het echt toe doet. De rest van het huis kan wat bescheidener zijn. De openbare ruimtes zoals de keuken, eetkamer en woonkamer kunnen een hogere afwerkingsgraad hebben, terwijl de slaapkamers en badkamers ingetogen blijven. Je hebt geen travertijn nodig in je badkamer als je met een beperkt budget bouwt.

Let op de bouwkosten

Houd bouwkosten in de gaten terwijl het huis wordt gebouwd om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je hebt gevraagd (en waarvoor je betaalt). Dit omvat zowel decoratieve details als structurele elementen. Als jij en jouw aannemer bijvoorbeeld zijn overeengekomen dat een bepaald merk isolatie zou worden geïnstalleerd, accepteer dan geen minder merk – althans niet zonder een kostenaanpassing.

Maak het zelf af

Je hoeft geen bouwexpert te zijn om zelf wat klussen aan te nemen. Soms heb je alleen een groep vrienden nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Buurman helpt buurman en broer helpt broer. Wellicht kan je zorg dragen voor afwerkingsdetails zoals schilderen en landschapsarchitectuur. Overweeg ook om sommige delen van het project uit te stellen. Verlaat de zolder of garage onvoltooid en pak die ruimtes op een later tijdstip aan. Je kunt het dak echter beter niet verlaten. De woonkamer, keuken en slaapkamer moet je proberen af te maken. Schilderen is de gemakkelijkste klus, je hoeft geen ervaring voor te hebben.

Tot slot

Veruit is de beste manier om op de goedkope manier te bouwen, een plan te hebben. Het maakt niet uit wat voor soort huis je wilt bouwen, als je nog niet alles hebt uitgezocht, van jou woon- en bouwbudgetten tot jouw verzekerbaarheid, materiaalkosten tot bouwcode, zal je veel meer geld en tijd besteden dan je had gedacht. Natuurlijk moet je een goed idee krijgen van wat voor soort huis je wilt bouwen. Kijken naar plannen in boeken of op het internet is eerlijk gezegd een van de leukste onderdelen van thuis bouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top