skip to Main Content

Wat is een normale prijs voor een garagedeur?

garage deurOm maar gelijk met de deur in huis te vallen: dat hangt van veel factoren af, bijvoorbeeld:

  •         Het merk
  •         De kwaliteit van het deurblad en de garagedeur onderdelen
  •         De bediening (elektrisch of handmatig)
  •         Het materiaal waarvan het deurblad is gemaakt (houten deuren kosten het meeste)
  •         Patronen in het deurblad
  •         Het type garagedeur

Kortom, er bestaat niet zoiets als een normale prijs voor een garagedeur. Echter, in dit artikel gaan we je wel helpen om duidelijkheid te scheppen over de richtlijnen voor de prijs van een aantal populaire soorten garagedeuren. Ok, we beginnen met sectionale garagedeuren.

Sectionale garagedeuren

Dit type deur bestaat uit brede geïsoleerde deurpanelen die horizontaal boven elkaar worden gemonteerd. Het geheel levert een strakke en moderne aanblik op. Dit type deur is alleen elektrisch te bedienen en leverbaar in diverse patronen en kleuren. Er is dus altijd wel een sectionaaldeur die bij de uitstraling van je woning past.

Prijsindicatie sectionale garagedeur: € 1.000,- – € 1.500,-

Kanteldeuren

Voordat sectionale garagedeuren op de markt kwamen, waren kanteldeuren de standaard garagedeuren die vrijwel op alle garages werden toegepast. Een garage kanteldeur bestaat uit één geheel.

Het deurblad kantelt tijdens het openen naar binnen toe. De deur heeft zijn naam dus te danken aan de kanteltechniek. Garagedeuren kanteldeuren zijn geïsoleerd en ongeïsoleerd verkrijgbaar. Je hebt keuze uit diverse kleuren.

Prijsindicatie garage kanteldeur: € 500 – € 1.000,-

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn verreweg de meest dure garagedeuren op de markt. Je kunt ze in aluminium en in houten uitvoering kopen. Met name de houten openslaande deuren zijn kostbaar. Met openslaande deuren kun je alle kanten op voor wat betreft de kleuren en deurpatronen.

Een belangrijk aandachtspunt als je overweegt om openslaande deuren voor garages te kopen, is het feit dat je de garage dan beter niet als parkeerplaats kunt gebruiken. De deuren zijn namelijk niet elektrisch te bedienen en zijn met name geschikt voor garages die als opslagplaats, fietsenstalling, hobbyplaats of als kantoor worden gebruikt.

Prijsindicatie openslaande garagedeuren: € 3.500,- en € 5.500,-

Roldeuren

Garage roldeuren worden nog vaak verward met roldeuren voor opslagboxen. Echter, een garage roldeur is geïsoleerd en opgebouwd uit panelen die veel steviger zijn. Een garage roldeur is de perfecte oplossing als je de garage met name gaat gebruiken om spullen in op te slaan of de garage als parkeerplaats gaat gebruiken.

Prijsindicatie garage kanteldeur: € 750 – € 1.250,-

Vraag offertes op en vergelijk

We hopen dat we je met dit blogartikel een indicatie hebben kunnen geven van de prijzen voor de verschillende soorten garagedeuren. Wat ook goed kan helpen om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaald voor een nieuwe garagedeur, is om meerdere offertes aan te vragen.

Wees je er overigens van bewust dat je daarbij niet alleen naar de prijs moet kijken, maar ook naar de garanties en voorwaarden.

Is de montage bijvoorbeeld in de prijs inbegrepen? Hoeveel jaren garantie krijg je? Is er een onderhoudsbeurt aan een garagedeur onderdelen inbegrepen? Enzovoorts. Kortom, vergelijk niet alleen puur de prijs van de verschillende aanbieders, maar kijk naar het totaalplaatje.

Als je meer wilt weten over de verschillende soorten garagedeuren, dus niet zozeer over de prijs maar meer over de voordelen per soort garagedeur, dan raden we je aan om dit overzicht eens nader te bestuderen: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-kopen/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top